Best of Discus 2016

best-of-discus-2016

Θα είναι ένα τριήμερο ζωηρόχρωμης φαντασμαγορίας. Περισσότερες από 120 φυλές σκύλων, εκατοντάδες πανέμορφες γάτες με ετερόκλητα χαρακτηριστικά, δεκάδες πολύχρωμοι δίσκοι, που θα μαγνητίσουν την προσοχή του επισκέπτη μέσα στα ενυδρεία τους, διαφορετικά είδη καναρινιών και παπαγάλοι, τρωκτικά και λαγοί, όπως και εντυπωσιακά κουρέματα σκύλων πρόκειται να «υποδουλώσουν» την προσοχή σας κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει», που θα γίνει το τριήμερο 14 ως 16 Οκτωβρίου στο μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, το «Metropolitan Expo». «Θα είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ ζώων συντροφιάς, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων, να επιμορφώσουμε τους ιδιοκτήτες και να τους φέρουμε κοντά σε προϊόντα και υπηρεσίες, που θα βελτιώσουν την ευζωία του αγαπημένου τους κατοικίδιου» σχολιάζει ο ιδιοκτήτης της διοργανώτριας εταιρείας του φεστιβάλ, «Well done», Βασίλης Γουλιέλμος.

 

Η «Ελληνική Λέσχη Φίλων των Δίσκων» έθεσε υπό την αιγίδα της τον «3ο Διεθνή Διαγωνισμό Δίσκων Ανατολικής Μεσογείου» προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει ένα μοναδικό θέαμα. «Όλοι οι επισκέπτες του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν από κοντά μερικά από τα καλύτερα δείγματα δίσκων εκτροφής, αλλά και άγριων πιασμένων ψαριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Να θαυμάσουν τα εκθαμβωτικά χρώματα και patterns των δίσκων, που σε συνδυασμό με την μοναδική συμπεριφορά τους, τους έχουν χαρίσει τον τίτλο του “βασιλιά των ενυδρειακών ψαριών”. Η κοινότητα των χομπιστών θα έχει τη δυνατότητα εκτός από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, να συναντηθεί με άλλους χομπίστες αλλά και επαγγελματίες απ’ όλο τον κόσμο και ν’ ανταλλάξει πληροφορίες για την επιτυχημένη διατήρηση και αναπαραγωγή αυτών των ψαριών» αναφέρει ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λέσχης Φίλων των Δίσκων».

 

Όροι Συμμετοχής

1. Κάθε δίσκος που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό, θα φιλοξενείται σε ενυδρείο διαστάσεων 38 x 40 x 40 εκ. (περίπου 60λτ). Οι παράμετροι του νερού θα είναι pH γύρω στο 7, Αγωγιμότητα περίπου 150 ms και θερμοκρασία περίπου 28-30°C. Τα διαθέσιμα ενυδρεία θα είναι συνολικά 100. Σε περίπτωση παραπάνω συμμετοχών θα κρατείται λίστα αναμονής.

2. Θα υπάρχουν 10 κατηγορίες δίσκων στο διαγωνισμό. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των κατηγοριών, αναλόγως των συμμετοχών, όπως επίσης και της τοποθέτησης των ψαριών στην σωστή κατηγορία. Οι όποιες αλλαγές θα ανακοινωθούν στην ώρα τους. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με όσα ψάρια θέλει, με μόνο περιορισμό την συμμετοχή με το πολύ 4 ψάρια ανα κατηγορία. Ο κάθε δίσκος που θα λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό, θα καταχωρείται αποκλειστικα και μόνο σε ένα όνομα, το οποίο και θα αναφέρεται σε περίπτωση διάκρισης. Επίσης δεκτά θα γίνονται ψάρια τα οποία έχουν μέγεθος σώματος τουλάχιστον 12εκ.

3. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να φέρουν τα διαγωνιζόμενα ψάρια στο χώρο της έκθεσης από Τετάρτη 12/10/2016 και ώρες 15:00 – 20:00, έως το πολύ μέχρι την Πέμπτη 13/10/20116 και ώρα 20:00. Κάθε συμμετοχή πέραν της προθεσμίας αυτής, δεν θα γίνεται δεκτή. Όσον αφορά στις συμμετοχές από την επαρχία αλλά και το εξωτερικό, δίνεται η δυνατότητα αποστολής των ψαριών στους διοργανωτές έτσι ώστε να αναλάβουν αυτοί την προσαρμογή των ψαριών στα ενυδρεία του διαγωνισμού, κατόπιν συνεννόησης.

4. Οι κρίσεις από την κριτική επιτροπή θα γίνουν την Παρασκευή 14/10/2016 νωρίς το πρωί.

5. Η απονομή των επάθλων θα γίνει το Σάββατο 15/10/2016 το απόγευμα στο χώρο της έκθεσης, σε ώρα που θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

6. Η συλλογή των ψαριών από τους διαγωνιζόμενους μπορεί να γίνει την επόμενη ημέρα και το νωρίτερο ώρα 18:00, καθώς και τη Δευτέρα 17/10/2016 έως τις 12:00. Επίσης για τις περιπτώσεις των συμμετεχόντων από επαρχία ή εξωτερικό, τα παραπάνω μπορούν να τροποποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές.

7. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ψάρια τα οποία έμειναν στα ενυδρεία πέραν της ανωτέρω προθεσμίας.

8. Επίσης οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για άρρωστα ψάρια, οπως επίσης και για ψάρια που τυχόν πεθάνουν κατα τη διάρκεια της παραμονής τους στο διαγωνισμό.

9. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής είναι η 30/09/2016. Το κόστος συμμετοχής για κάθε ψάρι διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1 ψάρι = 30 ευρώ
  • 2 ψάρια = 50 ευρώ
  • 3 ψάρια = 65 ευρώ

για κάθε επόμενο ψάρι +15 ευρώ το καθένα

π.χ. 5 δίσκοι = 95 ευρώ, 7 δίσκοι = 125 ευρώ, και ούτω καθ’ εξής!

Έγκυρη θεωρείται η συμμετοχή όταν ο συμμετέχοντας έχει εξοφλήσει το κόστος συμμετοχής.

Post Author: petsinaction