Act for pets – Ζωοφιλική ενότητα κατα τη διάρκεια της Κατοικίδια εν δράσει 2016

Στο πλαίσιο του «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα υπάρξει και μια πραγματικά ιδιαίτερη ενότητα, θα παρουσιαστούν οι δράσεις Ζωοφιλικών σωματείων.
Το «Κατοικίδια Εν Δράσει» θα αλλάξει την εικόνα που έχουμε για τα ζωάκια μας δια παντός

 

ZEH – Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997.
Σύμφωνα με το καταστατικό της δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης και όχι μόνον.
Κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες), τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία.
Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικό και βασίζει τη λειτουργία του στις εισφορές των μελών του και στις εισφορές τρίτων.
Όνειρο του σωματείου μας… «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο».
«Αδέσποτο» θεωρείται κάθε κατοικίδιο ζώο που βρίσκεται εκτός των ορίων κάποιας ιδιοκτησίας και δεν συνοδεύεται από τον ιδιοκτήτη του ή προσωρινό κάτοχο.

Συνεργαζόμαστε με τους κτηνιάτρους της περιοχής μας για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία, δεδομένου ότι περισυλλέγουμε αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής μας.
Διατηρούμε κάποια αδέσποτα σε ιδιωτικά καταφύγια ζώων, όταν δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο και τα έξοδα για τη φύλαξή τους είναι υπέρογκα.
Είμαστε εναντίον της ευθανασίας και κοιμίζουμε ένα ζώο μόνον όταν υποφέρει, όταν δεν υπάρχει ελπίδα για ανάρρωση και όταν δεν μπορούμε να του προσφέρουμε την ποιότητα ζωής που δικαιούται κάθε κατοικίδιο.
Τα μέλη του Σωματείου μας εργάζονται νύχτα-μέρα εθελοντικά και προσφέρουν τα σπίτια τους για τη φιλοξενία των αδέσποτων -κυρίως αυτών που βρίσκονται υπό ανάρρωση- και τα αυτοκίνητά τους για την μεταφορά των ζώων

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε αν βρήκατε κάποιο ζώο.
Μπορούμε να σας συστήσουμε οικονομικούς κτηνιάτρους, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με εμβολιασμούς και στειρώσεις.
Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε για το πως θα φτιάξετε μία αγγελία, για το πως θα επιλέξετε το κατάλληλο και σωστό σπίτι.
Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με θέματα συμπεριφοράς του σκύλου σας ή με θέματα προσαρμογής.

http://www.zeil.gr/

 


 

Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών δημιουργήθηκε όταν μια παρέα φίλων της ιππασίας αποφάσισαν το 2006 να δώσουν ένα τέλος στην κακομεταχείριση γερασμένων και τραυματισμένων ιπποειδών προσπαθώντας να τα φροντίσει και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους. Όσα είναι τυχερά βρίσκουν καταφύγιο στον ΕΣΠΙ, τον μοναδικό φιλοζωικό σύλλογο που περιθάλπει ιπποειδή στην Ελλάδα.

Σε αυτά τα χρόνια λειτουργίας του συλλόγου έχουν βρει φροντίδα και περίθαλψη περίπου 100 ζώα από τα οποία 50 έχουν δοθεί στη συνέχεια για υιοθεσία. Τα άλογα είναι ζώα που θέλουν πολλή φροντίδα τόσο σε υλικό όσο και σε ανθρώπινη παρουσία. Σκεφτείτε μόνο ότι έχουν την ανάγκη να τρώνε για 16 ώρες περίπου κάθε μέρα και η τροφή τους μόνο στοιχίζει πάνω από 300€ το μήνα. Για όλα αυτά προσφέρουν την εθελοντική τους εργασία οι 10 εθελοντές του συλλόγου μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό που αποτελείται από ιππίατρο, πεταλωτή και ειδικό οδοντίατρο.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τα μέλη του, δωρεές φίλων και την αναδοχή που δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να συμβάλει στην περίθαλψη του ζώου όταν δεν μπορεί να το υιοθετήσει και να το πάρει μαζί του. Αρκετά συχνά διοργανώνονται εκδηλώσεις προς ενίσχυση του συλλόγου αλλά και για την ενημέρωση του κόσμου αναπληρώνοντας το κενό πληροφόρησης που υπάρχει για αυτά τα πανέμορφα ζώα.»

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site:
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΠΠΟΕΙΔΩΝ
και στο facebook:
https://www.facebook.com/greekhorseprotection.gr/

 


 

SCARS – Φιλοζωικό σωματείο Δεύτερη Ευκαιρία

Το Scars είναι ένα νεοσύστατο, αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο αποτελούμενο από μικρό αριθμό εθελοντών που δραστηριοποιείται κυρίως στα Νότια Προάστια της Αττικής. Μέλημα τους να προσφέρουν όλο και περισσότερες δεύτερες ευκαιρίες στα αμέτρητα αδέσποτα που έχουν ανάγκη, κυρίως όμως στα ξεχασμένα, στα αόρατα και στα ζώα με ειδικές ανάγκες τυφλά, τρίποδα,κουφά και με σπάνια νοσήματα. Μια από τις βασικότερες δράσεις τους είναι οι στειρώσεις σε αναρίθμητους πληθυσμούς αποικιών ,καταφέρνοντας έτσι τον έλεγχο του υπερπληθυσμού, την ομαλή ισορροπία της αγέλης και την διατήρηση της γενικότερης υγείας των ζώων. Κάθε ζώο αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία αρκεί μονάχα να του την προσφέρεις.

http://www.scars.gr/

https://www.facebook.com/scars.gr/

 


 

Save a Greek Stray

Το Save a Greek Stray είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

http://www.saveagreekstray.com/

https://www.facebook.com/saveagreekstray

 


 

ΣΠΑΖ

Ο ΣΠΑΖ είναι αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο που λειτουργεί στα νότια προάστια της Αθήνας με έδρα τη Γλυφάδα. Αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Τα περισσότερα έξοδα καλύπτουν στειρώσεις και επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Ο ΣΠΑΖ εργάζεται σε τοπικό επίπεδο, συνεργάζεται με άλλα σωματεία, με κατοίκους της περιοχής καθώς και τους κτηνιάτρους με κοινό στόχο τον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και ενθάρρυνση της υπεύθυνης κηδεμονίας κατοικίδιων.

Από το 1987, τα μέλη του ΣΠΑΖ έχουν στειρώσει περισσότερα από 23.000 σκύλους και γάτες.

Εργαζόμαστε στο δρόμο, δεν έχουμε καταφύγιο, γραφεία ή κλινική. Εστιάζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους που βοηθούν τα ζώα της περιοχής τους.

http://www.spazgreece.gr

http://www.facebook.com/SPAZGREECE

 


 

Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία

Η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) ιδρύθηκε το 2007, μετά την απόφαση καταξιωμένων φιλοζωικών σωματείων απ όλη την Ελλάδα να ενωθούν σε έναν ισχυρό δευτεροβάθμιο φορέα ικανό να συνομιλεί με την Πολιτεία στα θέματα της προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Μέσα απο την συνεργασία και τον συντονισμό των σωματείων-μελών της προσδοκά στο μέγιστο αποτέλεσμα όσον αφορά την διάσωση και φροντίδα εγκαταλελειμμένων η κακοποιημένων ζώων και την πλήρη αποκατάσταση τους σε οικογένεια. Η καθιέρωση της πρακτικής της υιοθεσίας ζώων αντί αυτής της αγοράς τους, καθώς και ο περιορισμό του υπερπληθυσμού των κατοικιδίων μέσω της στείρωσης αποτελούν βασικές αρχές της.

Μέσα από την δράση της και την ιστοσελίδα της, ενημερώνει τους κατόχους ζώων για τις υποχρεώσεις τους προς τα κατοικίδιά τους και προς τους συμπολίτες τους. Παράλληλα , βοηθάει με πρακτικές οδηγίες όσους έρχονται αντιμέτωποι με περιστατικά κακοποίησης ζώου, να αναλάβουν νομική δράση, έτσι ώστε να δημιουργούνται συνεχώς νέες αυτόνομες φιλοζωικές δυνάμεις.

Η ΠΦΟ κινείται μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών για τον σεβασμό όλων των ζώων εστιάζοντας ιδιαίτερα στα ζώα συντροφιάς τα οποία, ζουν πλάι στο άνθρωπο αποτελούν το πολυτιμότερο ανάχωμα στην αποξένωση του από την Φύση.

http://www.pfo.gr

http://www.facebook.com/PFO.GR

 


 

Stray

Το Stray.gr ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα ανθρώπων που γνωρίστηκαν μέσω ενός φιλοζωικού forum. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ήδη φιλοζωική δράση και η αγάπη τους για τα ζώα σε συνδυασμό με την ανάγκη για μια πιο οργανωμένη προσπάθεια τους οδήγησε στην απόφαση για την ίδρυση του Stray.gr.

Σκοπός του σωματείου μας είναι η ευζωία των αδέσποτων ζώων, η στείρωσή τους, η υιοθεσία τους και η εφαρμογή και βελτίωση των σχετικών νόμων προς όφελος των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότεροι στόχοι:

1. Αύξηση του αριθμού των στειρώσεων αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατών).

2. Αύξηση του αριθμού των ζώων που μπορούμε να περιθάλψουμε παρέχοντάς τους ιατρική φροντίδα (ορθοπεδικά χειρουργεία, θεραπείες μεσογειακών ασθενειών.

3. Παροχή προσωρινής στέγης σε αδέσποτα ζώα σε σπίτια εθελοντών ή σε πανσιόν με τελικό στόχο την υιοθεσία τους.

4. Αύξηση των υιοθεσιών στην Ελλάδα.

5. Οργάνωση και συμμετοχή σε δραστηριότητες που σκοπό έχουν την άσκηση πίεσης στους κρατικούς φορείς για την εφαρμογή του νόμου.

http://www.stray.gr

http://www.facebook.com/stray.gr

 


 

Καταφύγιο Αδέσποτων Λαυρίου

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Λαυρίου ιδρύθηκε από το Δήμο Λαυρεωτικής τον Ιανουάριο του 2008 μετά από μεγάλο αγώνα ελάχιστων ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής!
Σήμερα το Καταφύγιο φιλοξενεί 140 σκυλιά, τα περισσότερα νεαρής ηλικίας , μεγαλωμένα με πολλή αγάπη και φροντίδα. Τα φροντίζουμε χωρίς βοήθεια, , με ότι αυτό συνεπάγεται για εμάς.
Μόνοι μας παρείχαμε και παρέχουμε μέχρι και σήμερα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (εμβόλια, αποπαρασιτώσεις, φάρμακα, θεραπείες άρρωστων και τραυματισμένων).
Η μόνη παροχή του Δήμου από τον Αύγουστο 2009, μετά από έντονες κινητοποιήσεις μας και καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές και τα ΜΜΕ, είναι η τροφή τους .

Μοναδική μας έννοια είναι να τους βρούμε μια σωστή οικογένεια να τα φροντίσει για την υπόλοιπη ζωή τους.
https://www.facebook.com/AdespotaLavrewtikhs/
Το όνομα της υπεύθυνης επικοινωνίας είναι Βασιλική Σμιγάδη